Nyt liv til dine lædermøbler

Mange tror, at når man har købt sine lædermøbler og fået dem placeret i stuen, behøver man ikke gøre mere ved dem de næste 5-10 år, fortæller Jess Gormsen fra Farveland i Vejle. Med det resultat, at de bliver slidte og kedelige at se på.

Jeg har selv prøvet det på nogle lædermøbler, der kun var et år gamle, og som jeg aldrig havde behandlet, fortæller Jess Gormsen. Jeg var vildt imponeret over resultatet. Det gav nyt liv til møblerne, og småskrammer og ridser forsvandt fuldstændigt. Læder har været populært gennem århundreder. Det var et af de allerførste produkter, vi mennesker begyndte at bruge. Læder kræver pasning og pleje for at bevare udseendet og blødheden. Det slides, tørres ud og bleges af solen. Mange kan være bange for at begynde at bruge et plejemiddel på en dyr lædersofa, men hjælpes man i gang med den rette vejledning er pasning, pleje og selv renovering ikke længere et problem.

Vi har både produkter til slidt og krakeleret læder. Selv helt falmede møbler kan blive som nye, eller hvis man tænker på at skifte farve helt, f.eks. fra sort til hvid, kan det lade sig gøre. Der er 60 forskellige farver at vælge imellem både til omfarvning og vedligeholdelse. Hvis man har nogle slidte og falmede møbler tager man bare en pude med herind, så finder vi den rette farve eller læderfedt, som passer og giver den rigtige vejledning. Så vil man opnå et resultat, man ikke turde håbe på. Det er utroligt nemt at gøre selv. Mange gange kan den rigtige læderfedt eller olie få gløden tilbage i møblet, så farve helt kan undgås, men det hjælper vi med i butikken.

Sådan giver du læder nyt liv:

  1. Afrens med læderrens. Lad det tørre i 2 timer
  2. Påfør læderrenoveringscremen. Først på de mest slidte, krakelerede eller falmede områder. Tørretid: 4 timer
  3. Derefter 1 gang på hele overfladen. Tørretid: 12 timer
  4. Påfør læderfedt og lad det tørre i 2 timer. Polér efter med en tør klud
    (Vi siger møblet er klar til brug dagen efter læderfedt)

Se vores video her.

Vi anbefaler at man 1 gang om året bruger 15-30 minutter på at vedligeholde med rens og læderfedt. Gør man det kan slid og krakelering helt undgås eller udsættes i mange år.